nadia_10

Gastronomia

El menjar afganès és força especial perquè els seus sabors i espècies formen barreges d’un gust extraordinari, segons les regions que envolten l’Afganistan. El menjar afganès està molt relacionat amb l’arròs i altres cereals a causa de les seves plantacions, igual que també és conegut pel raïm. A diferència dels aliments dels països veïns, les espècies utilitzades als plats afganesos no són ni picants ni poc saborosos. La cuina i el menjar tenen un paper molt important a la cultura afganesa. Els convidats inesperats per menjar a una llar afganesa no són senyal de mala educació, sinó al contrari, és un orgull per a la família visitada.

Una de les característiques especials a l’hora de dinar és fer-ho amb els dits i usant el pa com a cullera.

Els tipus d’aliments que se serveixen tenen un significat, per exemple, Qabuli Pallow és la corona de la cuina afganesa i es cuina per a convidats especials o de vegades especials com a casaments.

Les sopes també són molt populars i es diuen shorma, així com també ho són els kebabs. Els afganesos creuen que l’alimentació ha de variar segons el clima, ja que creuen que hi ha aliments que us refresquen o us escalfen o altres que són per a totes les temporadas. No oblidem també la beguda més comuna de l’Afganistan que reuneix les famílies: el te, que es pren sense sucre.

El menjar afganès està basat en pocs ingredients, però mai monòtons perquè la preparació varia de poble en poble i de casa a casa. No es cuina amb mides i, a més, els ingredients poden ser substituïts per altres sempre que s’aconsegueixi un sabor similar. La quantitat dels ingredients es pot ajustar al gust del client.

Per tant, no hi ha dos afganesos que preparin un mateix plat de la mateixa manera, ja que la creativitat és un element que contribueix a la barreja meravells de sabors que componen la cuina afganesa. No es componen de primer, segon i tercer plat, perquè poden ser menjats acompanyant un plat amb un altre sense prioritats.

Esperem que després de tota la informació se us obri l’estómac i pugueu gaudir d’aquesta cuina exòtica i saborosa d’una manera diferent de la que esteu acostumats.